Trein bij Breda mogelijk beschoten, vijf ruiten gesneuveld

Bron © BN/De Stem

Ruiten kapot van de trein, mogelijk zijn ze beschoten. Afbeelding: Tom van der Put - MaRicMedia

Van een trein zijn vrijdagavond bij Breda vijf ruiten gesneuveld. Mogelijk is er op de trein geschoten.

Van een trein zijn vrijdagavond bij Breda vijf ruiten gesneuveld. Mogelijk is er op de trein geschoten.

Het gaat om een intercity die vanuit Tilburg richting Breda reed. De trein staat op het station in Breda. Er is volgens de politie niemand gewond geraakt. De politie is ter plaatse en doet onderzoek bij de trein. De reizigers hebben de trein inmiddels verlaten.

Trein bij Breda mogelijk beschoten, vijf ruiten gesneuveld
Onderzoek in trein in Breda die waarschijnlijk werd beschoten. Foto: Tom van der Put / MaRicMedia

De mogelijke beschieting zou ongeveer vijf minuten voor aankomst in Breda hebben plaatsgevonden, meldt een reiziger. ,,Dat zei een passagier die in de betreffende coupé zat net tegen mij‘’, aldus Niels Wenstedt. Volgens Wenstedt zitten er ook gaatjes in het metaal onder de ruiten.

Zelf kreeg hij niks mee van het voorval. ,,De machinist riep om dat de trein vermoedelijk beschoten is, en daarna kwam hij nog het treinstel in om een en ander toe te lichten.‘’

‘Dit moet stoppen’

De buitenruiten van de trein zijn vernield. De binnenruit niet. Hierdoor is er geen glas in de coupés terechtgekomen. De politie hoort getuigen en heeft de omgeving afgezet.

NS-topman Roger van Boxtel heeft via twitter ook gereageerd op het voorval. ,,Gelukkig geen gewonden, maar zijn we in Nederland mentaal aan het ontsporen?‘’, vraagt hij zich af. ,,Dit moet stoppen!‘’

Door Dennis Nuiten en Tim Besters

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen