PVV-gedeputeerde Housmans ziet af van Kamerzetel

Gedeputeerde Robert Housmans neemt afstand van zijn Kamerzetel. Afbeelding: Harry Heuts Photography

Gedeputeerde Robert Housmans van de PVV heeft afstand gedaan van zijn Kamerzetel.

Na het vertrek van PVV-Kamerlid Sietse Fritsma kwam in het parlement een plek vrij voor de gedeputeerde uit Born, die bij de Tweede Kamerverkiezingen als 22ste op de Kandidatenlijst stond.

Experiment

„Een ontzettende eer”, aldus Housmans. „Maar amper een half jaar geleden heb ik heb me gecommitteerd aan het extraparlementaire college in Limburg. Mijn motivatie om door te gaan is groot. Het is een spannend experiment, uniek in Nederland. Het team is ontzettend goed, we krijgen veel voor elkaar. Dat wil ik nu niet opgeven.” Zijn ambitie voor de Haagse politiek is niet verdwenen. „Je weet nooit wat te toekomst brengt. De rol van volksvertegenwoordiger is het hoogst haalbare. Zeker op landelijk niveau.” Housmans, eerder raadslid in Sittard-Geleen, viel bij de Tweede Kamerverkiezingen net buiten de boot. Zijn partij behaalde twintig zetels.

Raadslid Chris Janssen uit Almere maakt nu aanspraak op de vrije plek in het parlement.

Door Jule Peeters

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen