Vakprijs gaat niet naar De Limburger

Afbeelding: Johannes Timmermans

Joost Oranje, hoofdredacteur van het tv-programma Nieuwsuur, is vrijdagavond gelauwerd voor zijn inzet om onderzoeksjournalistiek in ons land te stimuleren.

Op een congres van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) in Tilburg kreeg hij daartoe een speciale prijs uitgereikt: Het Vliegwiel. Ook Björn Oostra, hoofdredacteur van De Limburger, was genomineerd voor de nieuwe vakprijs. De derde kanshebber was Jeroen Trommelen, hoofdredacteur bij onderzoeksplatform Investico. De genomineerden waren voorgedragen door hun eigen collega’s.

Oostra nam begin 2014 als hoofdredacteur het initiatief om een speciale, zes verslaggevers sterke onderzoeksredactie op te zetten. Zij zijn volledig vrijgesteld voor het doen van (langlopend) journalistiek onderzoek. De Limburger is een van de weinige regionale kranten die, tegen de stroom van bezuinigingen en een krimpend aantal abonnees in, zo’n speciale afdeling in het leven houdt. De redactie leverde spraakmakende, bekroonde producties af. Daaronder de corruptieaffaire rond Jos van Rey, verhalen over jihadisme in Limburg, de uitbuiting van Oost-Europese truckers en de onthulling dat Defensie haar eigen personeel jarenlang willens en wetens onbeschermd liet werken met giftige chroom6-verf.

.

Door Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maastricht