Twee doden bij hevig noodweer aan de Rivièra

Bron © ANP

Afbeelding: Twitter

Bij hevig noodweer met buitensporig veel regen zijn in het zuidoosten van Frankrijk twee mensen om het leven gekomen.

Ze zijn vermoedelijk door waterstromen verrast en meegesleurd. De autoriteiten in het departement Var hebben bekendgemaakt dat zondag twee doden zijn gevonden. Sinds het noodweer de streek in het weekend teisterde, werden er twee mensen vermist.

In delen van Var dat aan de Rivièra ligt, stortte in het weekeinde evenveel regen naar beneden als normaal in een twee of drie maanden tijd. Ook aan de Italiaanse Rivièra is veel wateroverlast en schade door de overmatige regenval.

Het noodweer was niet beperkt tot deze streek. In grote delen van het noorden van Italië en het zuidoosten van Frankrijk regende het hard en zijn rivieren buiten hun oevers getreden en kelders ondergelopen. In Turijn is zondag de marathon afgelast omdat het waterpeil in rivier de Po gevaarlijk hoog is komen te staan.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen