‘Rimpelhond’ Otis is bang voor vuilniszakken, maar geniet van vuurwerk

Foto Peter Schols

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Renée Oirbans uit Venlo met zijn Chinese sharpei Otis, een held op sokken.

Renée Oirbans uit Venlo is het baasje van hond Otis (bijna 4). „Otis is een sharpei, een Chinees ras dat bekend staat om zijn vele rimpels. Hij is super lief, maar ook behoorlijk eigenwijs én slim. Inmiddels volgen meer dan 8.000 mensen zijn avonturen via het Instagram-account @sharpeiotis. Ben ik aan het eten, dan kijkt Otis expres naar een hoek van de kamer tot ik ook kijk. Ondertussen pikt ie dan stiekem het eten van mijn bord!

Roep ik Otis om ’m uit te laten maar regent het, dan verstopt meneer zich achter de bank. Vervolgens moet ik hem met zijn dertig kilo naar buiten tillen. Sowieso maak je Otis niet blij met een urenlange wandeling op de hei; deze hond ligt liever voor de kachel en bij mooi weer uren in de zon.

Verder heeft hij een haat-liefdeverhouding met de buurkat. Na maanden van flirten en nieuwsgierige blikken uitwisselen, durfde Otis eindelijk de eerste stap te zetten. Dat moest hij bekopen met een flinke klap op zijn snuit. Die kattenliefde is inmiddels dus voorbij.

Verder is Otis bang voor vuilniszakken en voorbijfietsende kinderen. Daarentegen geniet hij juist van vuurwerk. Tja, het is me er eentje… maar ik kan niet meer zonder ’m!”

Door Britt Sijtsma

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Venlo