Holleeder even met spoed naar ziekenhuis

Willem Holleeder. Afbeelding: Videostill

Willem Holleeder is maandagavond ter controle naar het ziekenhuis geweest in verband met zijn medicatie. Inmiddels is hij weer terug in de gevangenis in Vught en maakt hij het goed, zo meldt advocaat Sander Janssen op Twitter.

De advocaat werd dinsdagochtend platgebeld, maar kon de eerste berichten bevestigen noch ontkennen.

Holleeder zit levenslang vast voor zijn betrokkenheid bij verschillende moorden. De beruchte crimineel had in het verleden al vaker problemen met zijn hart.

In 2007 onderging Holleeder een hartoperatie wegens falende hartkleppen. Volgens Peter R. de Vries had hij een ‘een hele apotheek aan pillen in zijn zak’, zei hij in 2012. De man lijdt aan een hartkwaal, waardoor nog slechts een kwart van zijn hart functioneert. Holleeder is daardoor snel moe, en moet ‘s middags twee uur slapen om de dag door te komen. Of de problemen met zijn medicatie van gisteravond met zijn eerdere kwalen te maken heeft, is op dit moment niet bekend.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu