André Rieu schenkt 425.000 euro aan Cultuurfonds Limburg: 1000 kinderen krijgen muziekles

Afbeelding: EPA

Rieu schenkt 425.000 euro aan Stichting Cultuurfonds Limburg waardoor duizend kinderen een jaar lang toegang krijgen tot muziekonderwijs. Het cultuurfonds hoopt dat de geste van de maestro volgend jaar navolging krijgt van een andere weldoener zodat meer kinderen in de provincie muzieklessen kunnen volgen.

Het kost op jaarbasis 425 euro om een kind een jaar lang muzieklessen te geven. Rieu: „Ik gun ieder kind het plezier dat ik heb in muziekmaken.”

Rieu werkt in dit project samen met Stichting Cultuurfonds Limburg zodat duizend kinderen die normaal gesproken geen toegang hebben tot muziekonderwijs, kennis kunnen maken met muziek.

Het plan van de stichting is, om een André Rieu Estafette Fonds in het leven te roepen, waarbij over een jaar iemand het stokje van Rieu overneemt, die dan opnieuw duizend kinderen laat genieten van muziekles.

Door onze verslaggeefster

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen