Verstappen, Teunissen en Bloodworth genomineerd voor Limburgse sportprijzen

Max Verstappen is één van de genomineerden voor de Limburgse sportprijzen. Afbeelding: EPA

F1-coureur Max Verstappen en wielrenner Mike Teunissen zijn genomineerd voor de Limburgse sportprijzen. In de categorie ‘Sportman van het jaar’ moeten ze het opnemen tegen handboogschutter Mike Schloesser.

Verstappen eindigde dit seizoen als derde in de eindstand van het WK, zijn hoogste klassering ooit. De Red Bull-coureur won dit jaar drie Grand Prix. Mike Teunissen gooide hoge ogen in de Tour de France. De renner van Jumbo-Visma won de etappe naar Brussel en droeg drie dagen de gele trui. Handboogschutter Schloesser won in september in Moskou de finale van de wereldbeker.

Sportvrouw van het jaar

In de categorie ‘Sportvrouw van het jaar’ zijn voetbalster Dominique Bloodworth, schoonspringster Inge Jansen en badmintonster Cheryl Seinen genomineerd. Bloodworth reikte met Oranje tot de finale van het WK, waarin werd verloren van Amerika. Schoonspringster Jansen veroverde in augustus de Europese titel op de drie meterplank en kwalificeerde zich daarmee voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Cheryl Seinen dankt haar nominatie vooral aan de Europese titel die ze veroverde met haar dubbelpartner Selena Piek.

Stem hier voor de Limburgse sportprijzen

Overige categorieën

Voor de titel ‘Limburgse sportploeg van het jaar’ komen wielerploeg Boels-Dolmans, judoclub JC Hercules uit Echt en de zitvolleyballers van BVC Holyoke uit Belfeld in aanmerking. Chantal Haenen (handbike), Nicole den Dulk (para-dressuur) en Sam Schröder (rolstoeltennis) zijn de genomineerden in de categorie ‘Sporter met een beperking’ In de categorie ‘Sporttalent’ dingen handbalster Larissa Nusser, ruiter Lars Kersten en voetbalster Lynn Wilms mee naar de prijzen.

De nominaties voor de Limburgse sportprijzen worden bepaald door een vakjury. Stemmen kan tot en met 7 december. De uitreiking van de Limburgse sportprijzen is op maandag 16 december in De Maaspoort in Venlo.

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen