Limburgers aangehouden met mortierbommen en honderden kilo’s illegaal vuurwerk

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Een 37-jarige man uit Landgraaf en een 24-jarige man uit Heerlen zijn zaterdag aangehouden voor het bezit van 705 kilo illegaal vuurwerk.

De politie ontdekte het vuurwerk bij een controle van hun bestelbus op de N322 bij het Gelderse Deest. Bij het openen van de achterdeur van de bus troffen agenten grote dozen met vuurwerk aan.

Mortierbommen

De mannen weren aangehouden en het vuurwerk is door een speciaal bedrijf met twee bussen afgevoerd naar een daarvoor bestemde opslaglocatie. In totaal betrof het 25 dozen met professioneel vuurwerk. Onder het vuurwerk zaten ook een groot aantal mortierbommen.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van het illegale vuurwerk. De twee verdachten worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen