Hoeden van afval en koken met insecten

Hoedjes van afval, slim bedacht door de meisjes van groep 6 van De Wegwijzer. Afbeelding: gemeente Landgraaf

Groep zes van basisschool De Wegwijzer uit Landgraaf heeft twee duurzame ideeën bedacht waarmee een geldprijs van de gemeente is gewonnen.

De kinderen deden mee aan het project Duurzaam Landgraaf dat de gemeente heeft ontwikkeld in samenwerking met het Continium in Kerkrade. Tijdens het project gingen scholieren aan de slag met verschillende vormen van duurzaamheid. Ze brachten een bezoek aan het museum en ontdekten daar wat duurzaamheid is. Daarmee gingen ze op school aan de slag.

De meiden maakten hoeden van afvalmateriaal en hielden een modeshow. De jongens bedachten een kinderkookboek ‘Koken met insecten’. Daarvoor hadden ze bestaande recepten aangepast met ‘lekkere insecten’.

De wethouders Alex Schiffelers (onderwijs) en Freed Janssen (duurzaamheid) beloonden groep 6 met een cheque van 200 euro.

Door redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →
Landgraaf
  1. De artikels worden geladen...