Hoeden van afval en koken met insecten

Hoedjes van afval, slim bedacht door de meisjes van groep 6 van De Wegwijzer. Afbeelding: gemeente Landgraaf

Groep zes van basisschool De Wegwijzer uit Landgraaf heeft twee duurzame ideeën bedacht waarmee een geldprijs van de gemeente is gewonnen.

De kinderen deden mee aan het project Duurzaam Landgraaf dat de gemeente heeft ontwikkeld in samenwerking met het Continium in Kerkrade. Tijdens het project gingen scholieren aan de slag met verschillende vormen van duurzaamheid. Ze brachten een bezoek aan het museum en ontdekten daar wat duurzaamheid is. Daarmee gingen ze op school aan de slag.

De meiden maakten hoeden van afvalmateriaal en hielden een modeshow. De jongens bedachten een kinderkookboek ‘Koken met insecten’. Daarvoor hadden ze bestaande recepten aangepast met ‘lekkere insecten’.

De wethouders Alex Schiffelers (onderwijs) en Freed Janssen (duurzaamheid) beloonden groep 6 met een cheque van 200 euro.

Door redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Landgraaf