Carmen en Roger runnen een beauty- en kapsalon in Maastricht: „Als je het in december niet druk hebt, is er iets mis”

Carmen (49) en Roger (51) van Gulick in hun beauty/kapsalon: ‘Ach, van hard werken ga je niet dood.’ Afbeelding: Peter Schols

Je hebt werkpaarden en luxepaarden. De luxepaarden kopen in december kerstcadeaus, gaan naar de kapper, bereiden het kerstdiner voor en kopen een nieuwe outfit. En de werkpaarden? Die werken zich een slag in de rondte om de luxepaarden de kerst van hun leven te bezorgen.

Carmen (49) en Roger (51) van Gulick hebben een beauty- en kapsalon in Maastricht. „We doen het met z’n tweetjes. Zeker in december betekent dit dat ons leven on hold staat.”

Onze kinderen (24 en 20) snappen dat. In december moet het gebeuren. Als je het dan niet druk hebt, is er iets mis. Waren de kinderen vroeger onze rem, nu ze zichzelf kunnen redden is die rem er niet meer. ‘Hebben jullie al gegeten?’, vragen de klanten dan.”

Lees hier het hele verhaal van Carmen en Roger en hoe andere Limburgse winkeliers omgaan met de decemberdrukte.

Door Kristel Schreurs

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →
Maastricht