Democraten: Trump misbruikte macht om Oekraïne onder druk te zetten en werkte onderzoek tegen

Bron © AD

Afbeelding: AP

Trump misbruikte zijn macht om Oekraïne onder druk te zetten en werkte het onderzoek tegen. Dat claimen de democraten.

Eerder legde waarnemend ambassadeur in Oekraïne, William Taylor, in het onderzoek naar de afzettingsprocedure tegen president Trump een belastende verklaring over de president af. Volgens Taylor heeft Trump aan het verstrekken van militaire hulp aan Oekraïne voorwaarden verbonden. Zo werd de Oekraïense president onder druk gezet een openlijke verklaring af te leggen dat het land een corruptie-onderzoek zou starten naar Trumps rivaal Joe Biden en diens zoon Hunter.

,,In augustus en september van dit jaar raakte ik steeds meer bezorgd dat onze relatie met Oekraïne fundamenteel wordt ondermijnd door een informeel kanaal van Amerikaanse beleidsmakers en door het achterhouden van vitale veiligheidshulp vanwege binnenlandse politiek redenen”, heeft Taylor volgens de Washington Post aan de commissie verklaard.

Het Witte Huis noemde de getuigenis een gecoördineerde lastercampagne van linkse politici en radicale niet-gekozen bureaucraten. ,,Vandaag was weer meer van horen zeggen en selectief lekken door de politiek-gedreven niet-openbare hoorzittingen van de Democraten”, zei de regering in een verklaring.

Door Redactie