Noord-Limburgse veteranenvereniging landelijk geregistreerd

De bestuursleden van de VVNL vanaf links Gérard Cloïn, Roel Dekkers en Maarten Jacobs. Afbeelding: Jos Gröniger

Oorlogsveteranen uit het noorden van Limburg die zich wereldwijd inzetten bij oorlogen en conflicten kunnen voortaan terugvallen op een landelijk aangesloten organisatie. Sinds 1 december is de Noord-Limburgse Veteranen Vereniging officieel aangesloten bij het Veteranen Platform.

Veteranen die zich inzetten bij vredesmissies in onder andere Korea, Indonesië, Nieuw-Guinea, Libanon of recenter in voormalig Joegoslavië, Irak, Afghanistan en Afrika wordt de mogelijkheid geboden ervaringen uit te wisselen, elkaar te ontmoeten en gezamenlijk activiteiten te ondernemen. Leeftijd, rang of krijgmachtsonderdeel spelen daarbij geen rol. Veteranen uit de gemeente Gennep troffen elkaar dit jaar in mei. Of verzoek van toenmalig burgemeester De Koning werden de mogelijkheden onderzocht een lokale veteranenvereniging op te richten. Tijdens dat onderzoek werden de Gennepse initiatiefnemers waaronder Gérard Cloïn gevraagd een vereniging voor de Noord-Limburgse gemeenten Venray, Bergen, Gennep en Mook en Middelaar op te richten. ,,Het noorden van de provincie was een blinde vlek”, vertelt Cloïn, ,,Met de Noord Limburgse Veteranen Vereniging wordt de landelijke dekking verbeterd en is hulp aan individuele veteranen beter gewaarborgd.”

Nu de Noord-Limburgs vereniging landelijk aangesloten is kunnen nog actieve, uitgezonden militairen zich aansluiten. Het bestuur van de Noord-Limburgse Veteranen Vereniging (voorzitter Cloïn, secretaris Roel Dekkers, en penningmeester Maarten Jacobs) zou veteranen graag benaderen om zich aan te sluiten. De wet op de privacy laat niet toe dat persoonlijke gegevens vrijgegeven worden. ,,We vragen hen daarom naar ons te komen. Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar secretaris@vvnl.org”, nodigt Cloïn uit.

Door Jos Gröniger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Bergen