Joeri Verlinden pakt zilver met estafetteploeg op EK kortebaanzwemmen

Arno Kamminga, lid van de zilveren estafetteploeg. Afbeelding: EPA

Joeri Verlinden uit Melick heeft donderdag met de Nederlandse gemengde estafetteploeg bij het Europese kampioenschap kortebaanzwemmen zilver veroverd op de 4x50 meter wisselslag.

Naast Verlinden -die Oranje in twee baantjes van de zesde naar de tweede plek leidde- en Femke Heemskerk bestond de Nederlandse equipe uit de goudhaantjes Kira Toussaint en Arno Kamminga, die allebei eerder op de donderdag individueel goud veroverden.

Nederland zette in Glasgow een tijd neer van 1.37,12. Het goud ging, in een wereldrecord (1.36,22), naar het Russische team. Brons was er voor Denemarken in 1.38,02.

Nederland had zich ook als tweede voor de finale geplaatst. In de ochtend kwam de Oranje-formatie, met Jesse Puts in plaats van Joeri Verlinden, tot 1.38,69. Ook toen was Rusland (1.38,65) het rapst.

Na twee dagen heeft Nederland nu vier medailles behaald bij het EK kortebaan.

Door onze verslaggever

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →