Tuincentrum Daniëls in Vlodrop heeft beste kerstshow van Nederland

Bron © WijLimburg

Afbeelding: Fred Roest

De kerstshow van Tuincentrum Daniëls is in de categorie XL de beste van Nederland. In de categorie middel won Intratuin Geleen.

Eigenaren Han en Anne Daniëls waren aangenaam verrast toen hun naam woensdagavond als winnaar uit de koker kwam. “Het hele jaar werken we aan de kerstshow”, zegt Anne Daniëls. “Nu zijn we alweer bezig met de show voor 2020. We kijken welke trends er zijn, in januari begint de inkoop en daarna brainstormen we met ons kerstteam over thema’s, kleuren, verhalen. In juli komen de eerste producten binnen en eind september gaat de show open. Als je er zo intensief mee bezig bent, is een prijs supermooi natuurlijk.”

Beleving

De verkiezing is een initiatief van Tuinbranche Nederland, vakblad Tuinzaken en Edelman (kerstleverancier). De vakjury vindt dat Tuincentrum Daniëls veel aandacht heeft voor beleving en entertainment, zowel voor volwassenen als voor kinderen. “Volgens de jury voelt het als een warme deken, van de ingang tot en met de uitgang”, aldus Daniëls. “Klanten zien een bezoek aan onze kerstshow ook echt als een dagje uit. Ze vinden het ruim opgezet, rustig en doen veel ideeën op voor thuis. Dit jaar zijn de trends natuurlijke kleuren en materialen, zoals hout.”

Verdienste van het team

Donderdagochtend hebben de eigenaren al een klein feestje gevierd met de medewerkers. Bij Tuincentrum Daniëls werken 145 medewerkers. “Deze prijs is de verdienste van het hele team, we werken er met zijn allen keihard aan.” De komende tijd zal het ongetwijfeld drukker worden in het tuincentrum. Daniëls: “We hebben de prijs in 2015 ook gewonnen, toen zorgde dat ook voor veel nieuwsgierige bezoekers.”

Meer Limburgs succes

Limburgse tuincentra zijn blijkbaar goed in het creëren van een geslaagde kerstshow. Daniëls won dus in 2015 en 2019 de prijs in de XL-categorie, het Venlose Tuincentrum Leurs deed dat vorig jaar. En in de categorie middel ging het goud dit jaar naar Intratruin in Geleen. Zij hebben volgens de jury de beste show met veel verschillende sfeerpresentaties door het hele tuincentrum.

Door Marc van de Ven

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg
Roerdalen