Informatieavond dijkversterking Thorn en Wessem

Wessem aan de Maas. Afbeelding: Archief De Limburger/Jan-Paul Kuit

Inwoners van Thorn en Wessem worden maandag 9 december bijgepraat over de ontwikkelingen rond het dijkversterkingsproject.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, stelde onlangs de beslissing voor het deelproject Thorn-Wessem uit. Over een paar maanden wordt een besluit genomen over het mogelijk waterbergend retentiegebied in Thorn en de maatregelen rondom de Maasboulevard in Wessem. Tegen beide projecten bestaat veel weerstand onder de inwoners vanwege de ingrijpende maatregelen die ermee gepaard gaan. De bijeenkomst, van 19.00 tot 21.30 uur in De Grote Hegge in Thorn, begint met een presentatie van Waterschap Limburg. Aansluitend vindt er een informatiemarkt plaats.

Door Rob Stikkelbroeck

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Maasgouw