Scrooge Festival hult Arcen twee dagen in Dickenssfeer

Meer dan 450 figuranten bevolken de Arcense straten. Afbeelding: Scrooge Festival

In Arcen wordt de klok volgende week weer anderhalve eeuw teruggedraaid. Naar de tijd waarin het wereldberoemde kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens zich afspeelt. Het Scrooge Festival op 14 en 15 december is vernoemd naar de hoofdpersoon.

Ebenezer Scrooge is de oude vrek die in een droom door drie geesten wordt meegevoerd naar kerstmis vroeger, nu en in de toekomst. Het verhaal wordt op het Raadhuisplein in een mini-musical opgevoerd. Het dorp ademt de sfeer van Londen anno 1850. Straten en pleinen worden verlicht met vuurkorven en flakkerende lantaarns en er lopen meer dan 450 figuranten rond, gekleed in de mode van toen. Als deftige notabelen, maar ook als marskramers, wasvrouw, vatenroller, doodgraver of schoenenpoetser. Opvallende personages zijn Oliver Twist, poppenspeler Plansjet en een vuurspuwer. Scharrelende ganzen, varkens en kippen maken het straatbeeld compleet; de organisatie vraagt bezoekers daarom geen huisdieren mee te brengen. En voor wie zelf een passend kostuum wil aantrekken: Dickens is de dresscode.

Tevens is er muziek en zang. In de versierde kerk zingen monniken, afgewisseld door een vocaal kwartet. Verder treedt een houtensemble op en klinkt klassieke muziek op glasorgel.

Het Scrooge Festival is zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur en zondag van 11.00 tot 18.00 uur. De entree bedraagt 7 euro, kinderen van 4 tot 12 jaar betalen 5 euro.

Door Marcel van Lier

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Venlo