Ruimen van oorlogstuig in De Hamert kost 164.000 euro

Bergen wil geld voor opruimen explosieven. Afbeelding: Ermindo Armino

Het opruimen van oorlogstuig in natuurgebied De Hamert kost voorlopig 164.000 euro. Omdat het ruimen van de explosieven een kwestie van lange adem is, zullen die kosten oplopen.

Het Limburgs Landschap is sinds enige tijd in De Hamert flink aan de slag met onderhoud. Daarbij vindt de landschapsorganisatie gevaarlijke explosieven die 75 jaar geleden zijn achtergebleven na de oorlog. Het gevonden oorlogstuig gaat naar een verzamelplek aan de Twistedenerweg, waarna de Explosieven Opruimingsdienst Defensie zorgt voor ruiming.

Declaratie

Omdat het onderhoudskarwei nog wel even duurt declareert het Limburgs Landschap de opruimkosten over de eerste drie maanden van dit jaar, 164.000 euro, bij de gemeente. Die vergoedt het hele bedrag aan het Limburgs Landschap en declareert op haar beurt daarvan 115.000 euro bij het Rijk.

Door Jos Bouten

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Bergen