Disney Loves Jazz in Auberge de Rousch

The Lion King. Afbeelding: BigBand Heerlen

De liedjes uit de animatiefilms van Disney maken inmiddels deel uit van het collectief geheugen. Zondag 15 december om 16.00 uur blaast BigBand Heerlen en Geralt van Gemert met het concert ‘Disney Loves Jazz’ in Auberge de Rousch de tekenfilmklassiekers nieuw leven in.

Disney hield van jazz, dat blijkt duidelijk uit de vele swingnummers in diens films. Maar de gevoelens waren ook wederzijds. De jazz ontfermde zich net zo hartelijk over de liedjes van Disney. Kijk naar de klassieker When You Wish Upon a Star, het mierzoete liedje van de tekenfilm Pinocchio. Het nummer werd pas echt een hit dankzij uitvoeringen van Louis Armstrong, het Dave Brubeck Quartet en het orkest van Glenn Miller. En zelfs de moderne jazz ging ermee aan de haal, van Sun Ra tot Keith Jarrett en Wynton Marsalis. Het nummer werd een van de geliefdste jazz-standards uit de Disney-catalogus.

Meer info: www.jazzclubzuidlimburg.nl

Door Wil Wagenvoort

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen