Schippers en Hassan slaan WK indoor over, Visser gaat wel

Bron © AD

Dafne Schippers. Afbeelding: BSR Agency

De WK indoor in het Chinese Nanjing zullen door veel Nederlandse atletiektoppers worden overgeslagen. Het toernooi, gehouden van 13, 14 en 15 maart, past niet in de schema’s van Dafne Schippers en Sifan Hassan richting de Olympische Spelen komende zomer in Tokio. Nadine Visser wil wél naar Nanjing.

De kans is groot dat Sifan Hassan, die door haar twee wereldtitels in Doha deze maand kans maakt op de eretitel Sportvrouw van het Jaar, alle indoorwedstrijden links laat liggen. Sprintster Dafne Schippers is wel van plan om bij drie indoorwedstrijden in actie te komen op de 60 meter, maar de verre trip naar China ziet zij en haar begeleiding niet zitten.

Ongelukkig

,,Het toernooi valt een beetje ongelukkig en heeft echt geen prioriteit in een olympisch jaar”, zegt Bart Bennema, bondscoach van de sprintgroep op Papendal. Vier jaar geleden, op weg naar de Spelen in Rio de Janeiro, sprintte Schippers nog naar zilver op de 60 meter op de WK indoor in Portland. ,,Maar die reis combineren we destijds met een lang trainingskamp in Florida. Nu heeft ze er niet direct iets te zoeken. Haar liesklachten waar ze in Doha last van had zijn weg, maar we werken nog hard aan haar rug en daarom willen we geleidelijk en goed opbouwen.”

In tegenstelling tot Schippers is het plan opgevat om met hordenloopster Nadine Visser wel naar Nanjing te trekken. Zij haalde goud op het vorige EK indoor en brons op de vorige WK indoor. ,,Nadine is goed op toernooien. We trainen lekker door en zorgen dat ze scherp aan de start staat, maar zullen haar indoorseizoen verder beperken”, legt Bennema uit. Uit zijn groep heeft sprinter Joris van Gool zich het toernooi als doel gesteld, terwijl nu al is besloten dat Churandy Martina en Taymir Burnet niet zullen afreizen.

Door Pim Bijl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →