Uitzetting dreigt voor ernstig zieke Amstenradenaar

Afbeelding: Bas Quaedvlieg / archief De Limburger

Een ongeneeslijk zieke inwoner van Amstenrade dreigt uit zijn woning gezet te worden, nadat bij een inval eerder drugs zijn gevonden in zijn huis.

De politie vond achttien gram amfetaminepasta, reden om het protocol voor uitzetting in werking te zetten. Daar heeft de bewoner met hulp van twee advocaten bezwaar tegen aangetekend. Volgens de bewoner waren de drugs van zijn verslaafde zoon, die na een tijd in de gevangenis weer tijdelijk thuis woonde. Omdat de man een onbehandelbare tumor heeft hoopt hij op clementie. Burgemeester Eric Geurts van Beekdaelen neemt naar verwachting maandag een besluit. Hij wil daar niet op vooruitlopen maar zegt dat de ernst van de feiten meewegen, maar ook omstandigheden als de ziekte van de bewoner.

Door Geertjan Claessens

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen