Eygelshoven Markt minst punctuele station van Nederland

Eygelshoven Markt ligt op het traject Heerlen-Aken. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Het station met de slechtste punctualiteit van heel Nederland is te vinden in de gemeente Kerkrade. Met een stiptheid van 85,1 procent bungelt Eygelshoven Markt, op het traject Heerlen-Aken onderaan de ranglijst. Voorlaatste is Breda.

Dat blijkt uit cijfers die de website www.vertraagd.com verzamelde voor RTL Nieuws. Ter vergelijking: het gemiddelde in heel Nederland is dit jaar (tot nu toe) 94.8 procent. De treinen op station Voerendaal zijn het vaakste op tijd (stiptheid: 97.9 procent) in de provincie Limburg. Bij de vorige meting in 2016 scoorde Eijsden het slechtste, dat station is nu te vinden op de derde plek van onderen.

Landgraaf

Gemiddeld rijden er in Limburg minder treinen op tijd dan in 2016. Vooral de Maaslijn tussen Roermond, Venlo en Nijmegen doet het aanzienlijk slechter dan drie jaar geleden. Op de ranglijst met meest stipte stations van Nederland zakt bijvoorbeeld station Swalmen 208 plaatsen, Tegelen 217 en Venray 218 plaatsen. Landgraaf maakt het helemaal bont. Dat station zakt maar liefst 303 plaatsen op de lijst.

Goed nieuws is er ook: reizigers die opstappen op stations Beek-Elsloo en Geleen-Lutterade zijn beter af dan in 2016. De stiptheid op die stations steeg met 1,5 procentpunt.

De percentages zijn berekend door te kijken naar alle treinen van 9 december 2018 tot 2 december 2019. Treinen gelden als ‘te laat’ bij vijf minuten of meer vertraging of als ze zijn uitgevallen. Voor dit onderzoek hebben we de punctualiteit, het percentage vertraagde treinen en het percentage uitgevallen treinen voor alle stations in Nederland berekend.

Een overzicht van de beste en slechtste stations in de provincie Limburg.

Beste stations in Limburg:

1. Voerendaal (97.9%)

2. Houthem-St. Gerlach (97.8%)

3. Schin op Geul (97.8%)

4. Klimmen-Ransdaal (97.8%)

5. Geleen-Lutterade (97.8%)

Slechtste stations in Limburg:

1. Eygelshoven Markt (85.1%)

2. Eijsden (88.7%)

3. Landgraaf (90.9%)

4. Venlo (92.9%)

5. Mook Molenhoek (93%)

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen