Woongenot omwonenden Oranjehof Heerlen verpest door parkeerdruk

De omgeving van zorgcomplex Oranjehof aan de Vullingsweg in Heerlen telt te weinig parkeerplaatsen, Afbeelding: De Limburger

De parkeerdruk rond zorgcomplex Oranjehof in Heerlen verspreidt zich volgens buurtbewoners als een olievlek naar straten achter de Vullingsweg. „je blijft op zaterdag en zondag bijna thuis, omdat je bij terugkomst je auto niet meer kwijt kan.”

De parkeerproblematiek is meermaals bij politiek en bestuur onder de aandacht gebracht. Afgelopen week legde wijkbewoner de heer Sluysmans nog eens de vinger op de zere plek tijdens het Sprekersplein. Wethouder Charles Claessens (Verkeer, CDA) zegde toe dat de gemeente de problematiek erkent en naar een oplossing zoekt.

Wijkbewoner Sluysmans vertelde dat het hier in Heerlerbaan fijn wonen was, totdat de zorgcentrum Oranjehof met zijn aanleunwoningen in 2010 werd gebouwd. „We kregen er een schitterend verzorgingstehuis bij, maar ook een gigantisch parkeerprobleem. We hebben dat in 2013 al bij Weller, Sevagram en de gemeente aangekaart.”

Bouwbesluit

Volgens Sluysmans zijn de normen in het Bouwbesluit voor het minimum aantal parkeerplaatsen overtreden, zo rekende hij de commissie Leefomgeving voor: „Voor een woning moet 0,8 parkeerplaats worden aangelegd, voor een appartement 0,6 en voor een ouderenwoningen ook 0,6. Er hadden zestig parkeerplaatsen extra moeten worden aangelegd.”

Remi

De wijk suggereert om onder meer de oude groenvoorziening achter de Oranjehof indien mogelijk te gebruiken voor de aanleg van extra parkeerruimte. „Wij zitten met de handen in het haar. Zo nu en dan heb je discussies met bezoekers van de Oranjehof. Ze denken dat ze Remi zijn: alleen op de wereld.”

Claessens hoopt in januari of februari met oplossingen te komen.

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen