Jongetje bevrijd uit ingestort pand Coevorden: toestand zorgwekkend

Bron © ANP

Afbeelding: ANP

Het vijfjarige jongetje dat zaterdag urenlang bekneld zat onder de puinhopen van een ingestort pand in Coevorden is rond 20.10 uur bevrijd uit zijn benarde positie.

Het kind is volgens de Veiligheidsregio in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis gebracht.

Lees ook: Jongetje (5) zit nog bekneld in ingestort pand Coevorden

Omstanders applaudisseerden toen het jongetje door hulpdiensten naar buiten werd gedragen. De vader van het kind werd ‘s middags kort nadat er in de grillroom aan de Sallandsestraat een explosie plaatsvond al uit het pand gehaald.

De brandweer denkt dat alle personen die in het pand aanwezig waren er nu uit zijn. Later zaterdagavond gaan de hulpverleners voor alle zekerheid nogmaals in het puin kijken. De verwachting is niet dat er nog slachtoffers worden aangetroffen, aldus de veiligheidsregio.

Burgemeester Bert Bouwmeester laat weten dat hij in gedachten bij het jongetje en zijn familie is. Hij spreekt zijn complimenten uit aan „alle hulpverleners voor hun geweldige inzet. Het zijn helden”.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen