Dronken wasbeer waggelt over Duitse kerstmarkt

Afbeelding: EPA

Een dronken wasbeer heeft op de kerstmarkt in het Duitse Erfurt opzien gebaard. Veel bezoekers van de markt grepen naar hun mobieltje om de waggelende gang van het dier vast te leggen

Waarschijnlijk had de wasbeer restjes glühwein uit weggegooide bekertjes genuttigd. Het dier viel uiteindelijk midden op de markt in slaap. Een beveiliger hield daarna een oogje in het zeil tot de brandweer arriveerde die de wasbeer naar de dierenopvang bracht, aldus Duitse media.

De wasbeer is al een aantal jaren bezig aan een flinke opmars in de deelstaat Thüringen en elders in het oosten van Duitsland. Volgens de Duitse jagersvereniging gaat het om een soort die oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt en die haar verspreidingsgebied sinds 2006 meer dan verdubbeld heeft.

Lees ook: Provincie Limburg geeft schietontheffing voor wasbeer af

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen