Badminton: Roosterse BC verliest opnieuw

Dorien Lups in actie. Afbeelding: René Corten

Na de 7-1 schrobbering in Amersfoort afgelopen weekeinde verloor Roosterse BC zaterdagavond in Wateringen ook zijn tweede duel van in de handhavingspoule van de eredivisie badminton. Velo zegevierde met 5-3.

De hernieuwde nederlaag was geen verrassing, omdat Roosterse BC met uitzondering van het openingsduel tegen Amor Groningen (0-8 winst) dit seizoen alle uitduels verloor, veelal met grote cijfers. De drie punten tegen Velo, het op papier sterkste team in de handhavingspoule, met puntengaranten als Myke Halkema en Milou Lugters (dertien winstpartijen in achttien duels) en Jim Middelburg (twaalf winstpartijen in achttien duels) waren in dat verband een opsteker.

Dorien Lups was de puntengarant voor Roosterse. Het duel tegen haar voormalige vereniging haalde, zoals eerder ook al in Roosteren tijdens de reguliere competitie, het beste naar boven bij de Maastrichtse.

De Maastrichtse won met haar Zwitserse partner Nadia Fankhauser het vrouwendubbel tegen Myke Halkema en Simon Hermsen (vervangster van Milou Lugters) met overtuigende cijfers: 21-15 en 21-13.

In het vrouwenenkel won Dorien Lups opnieuw haar partij tegen Fredrika Lagerstedt, haar voorgangster bij Roosterse: 21-17 en 21-17. De dit seizoen wisselvallig presterende Wendy Hoeve kwam ook tot winst. De zevenvoudig Limburg kampioene uit Neerbeek overklaste Simone Hermsen in de tweede vrouwensingle: 21-12 en 21-8.

Door Ton Reijnaerts

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen