Race tegen de klok bij voorronde NK legpuzzelen in Meterik

Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Tweehonderd puzzelfans, vijftig legpuzzels van duizend stukjes. En een race tegen de klok. In Meterik gingen vijftig teams zaterdagavond de strijd met elkaar aan voor een plekje in de finale van het Nederlands Kampioenschap legpuzzelen.

Legpuzzels maken is hot, merkt ook de internetwinkel Puzzlingworld, gespecialiseerd in puzzels met afbeeldingen van de inmiddels overbekende tekenaar Jan van Haasteren.

Eigenaar René van der Zwet begon, min of meer als geintje, in 2010 met legpuzzelwedstrijden, die in 2017 leidden tot een jaarlijks heus NK. Het loopt storm: alle voorrondes van dit seizoen zijn helemaal volgeboekt.

Race tegen de klok bij voorronde NK legpuzzelen in Meterik
Foto: Mara van den Oetelaar

Meterik heeft zaterdag de vijfde van in totaal vijftien voorrondes; de enige in Limburg. Elke voorronde krijgt een eigen puzzel, om stiekem vooraf oefenen te voorkomen. De drie snelste teams gaan naar de finaledag, op zondag 5 april in Roelofarendsveen.

Het winnende viertal van vorig jaar maakte de puzzel in 58 minuten en 41 seconden. Winnaar van de voorronde in Meterik werd zaterdagavond het team De Puzzelstukken 1, met een tijd van 1.06.28.

Door Kitty Borghouts

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Horst aan de Maas
  1. De artikels worden geladen...