Omwonenden ingestort pand Coevorden weer thuis: toestand jongen (5) zorgwekkend

Bron © ANP

Afbeelding: ANP

Alle omwonenden van de ingestorte grillroom in Coevorden zijn weer thuis. Volgens een woordvoerster van de gemeente konden zij zaterdagavond nog terugkeren, nadat hun woningen weer waren voorzien van gas, water en elektriciteit. Het is op dit moment niet bekend hoe het met het 5-jarige jongetje gaat, dat onder het puin belandde en na een urenlange reddingsoperatie kon worden bevrijd.

Het kind is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was nog wel aanspreekbaar, zei de zegsvrouw.

Lees ook: Zorgen om jongetje (5) onder puin van ingestorte grillroom

De vader van het jongetje, de eigenaar van de grillroom aan de Sallandsestraat, werd eerder op de dag uit het puin bevrijd. Ook hij is naar het ziekenhuis gebracht. Zaterdagavond is nog gezocht met speurhonden naar mogelijke andere slachtoffers, maar hierbij is niemand meer aangetroffen.

Onderzoek

De politie gaat maandag verder met het onderzoek naar de oorzaak van de explosie waardoor het pand instortte. Rondom de plek zijn hekken geplaatst. Omwonenden hebben een brief gekregen waarin staat dat ze niks mogen opruimen, aldus de gemeentewoordvoerster. Een aantal omliggende woningen heeft schade opgelopen, zoals beschadigde ruiten. Ze zijn echter wel bewoonbaar.

Lees ook: Jongetje bevrijd uit ingestort pand Coevorden: toestand zorgwekkend

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen