Derde gewapende overval in één weekeinde in Geleen

Voor de derde keer in drie dagen tijd heeft in Geleen een gewapende overval plaatsgevonden. Twee gewapende mannen pleegden zondagavond een overval op een Aldi-supermarkt. Zaterdagavond probeerden twee overvallers een cafetaria te overvallen en vrijdagavond sloeg een duo toe bij een slijterij aan de Rijksweg.

De supermarkt aan de Jos Klijnenlaan kreeg omstreeks half zes ongewenst bezoek. De overvallers bedreigden aanwezig personeel en deden een greep in de kassa. Het is nog onbekend hoeveel er is buitgemaakt. Personeel en klanten die in de supermarkt aanwezig waren zijn niet gewond geraakt en worden opgevangen door de politie.

De overvallers zijn te voet gevlucht in de richting van de Pasteursstraat. De politie heeft in een Burgernetbericht een signalement van de daders afgegeven. Eén persoon was gekleed in een zwarte jas de andere verdachte droeg een blauwwit gekleurde muts.

Bij de overval zijn geen gewonden gevallen.

Tweede gewapende overval

Het is al de derde gewapende overval in één weekeinde in Geleen. Twee gemaskerde mannen overvielen vrijdagavond de vestiging van Gall & Gall aan de Rijksweg. Ze bedreigden een medewerkster van de slijterij met een mes en een vuurwapen en dwongen haar om geld af te staan.

Tijdens de overval waren geen klanten in de winkel.

Twee mannen hebben zaterdagavond geprobeerd een cafetaria te overvallen. Ze bedreigden het personeel van de zaak aan de Rembrandtlaan met een vuurwapen. Maar de overval slaagde niet: de daders gingen er zonder buit vandoor in de richting van de Daalstraat.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Sittard-Geleen