Brand in passagierstrein: inzittenden geëvacueerd

Afbeelding: Arnaud Nilwik

In een passagierstrein is maandagochtend brand ontstaan ter hoogte van het station in Voerendaal.

Tegen kwart voor zeven brak de brand uit in de trein op het traject tussen Heerlen en Maastricht. Reizigers zijn uit de trein gehaald en in veiligheid gebracht.

De brandweer rukte uit met meerdere voertuigen. Treinpersoneel wist de brand zelf te blussen. Het treinstel wordt volledig gecontroleerd door de brandweer.

De brand is ontstaan door kortsluiting, laat een woordvoerder van Arriva weten. „Gelukkig ging het om een kleine brand. Maar ook bij een kleine brand treden er veiligheidsprotocollen in werking waardoor we de passagiers uit de trein hebben moeten halen.”

Er rijden tussen Valkenburg en Heerlen minder treinen in verband met de brand. Volgens NS zou het treinverkeer tegen half negen weer volgende de normale dienstregeling rijden.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Voerendaal