Drie onderkoelde Afrikanen uit trein gehaald op station Venlo

Afbeelding: Track’88

Op station Venlo is maandagochtend een persoon onwel geworden in een trein. In totaal hadden drie mensen last van onderkoelingsverschijnselen.

Volgens een woordvoerder van de brandweer gaat het om drie mensen uit Tanzania. Een van hen zou door nog onbekende reden te water zijn geraakt. De twee anderen hadden hem uit het water gehaald. Vervolgens stapten ze met doornatte kleren in de trein van Eindhoven naar Venlo. Daar werd één van de drie onwel.

Oorzaak

Omdat de oorzaak van de onwelwording aanvankelijk niet duidelijk was, hielden de hulpdiensten rekening met de aanwezigheid van een gevaarlijke stof. Maar dat bleek na meting door de brandweer niet zo te zijn.

De drie personen met onderkoelingsverschijnselen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeren niet in levensgevaar. De trein hield volgens ProRail één spoor bezet, waardoor vertraging ontstond voor het overige treinverkeer.

Als het medisch verantwoord is, worden de mannen door de politie gehoord om duidelijkheid te krijgen over de identiteit en hoe ze een nat pak hebben opgelopen. Ook is nog onduidelijk waar ze precies op de trein zijn gestapt.

Door Redactie
Venlo