Uit trein gehaalde onderkoelde Afrikanen in ziekenhuis aangehouden

Afbeelding: Track’88

De drie Afrikaanse mannen die maandagochtend met onderkoelingsverschijnselen uit een trein werden gehaald op station Venlo, zijn aangehouden.

Ze worden verdacht van een inbraak in een winkel aan de Gemmastraat in Eindhoven. Dat blijkt uit politieonderzoek.

Lees ook: Drie onderkoelde Afrikanen uit trein gehaald op station Venlo

Hulpdiensten rukten maandagochtend in groten getale uit naar station Venlo, nadat een man onwel was geworden in een trein. Volgens een woordvoerder van de brandweer gaat het om drie mensen uit Tanzania. Een van hen zou door nog onbekende reden in Eindhoven te water zijn geraakt. De twee anderen hadden hem uit het water gehaald. Vervolgens stapten ze met doornatte kleren in de trein van Eindhoven naar Venlo. De drie mannen hadden allen last van onderkoelingsverschijnselen en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhouding

Na behandeling heeft de politie hen aangehouden. „Ze worden verdacht van zaken die zich in de nacht van zondag op maandag in Eindhoven hebben afgespeeld”, aldus de woordvoerder van de politie Limburg. De drie mannen zijn in het ziekenhuis in de boeien geslagen en worden naar Eindhoven gebracht.

De politie doet onderzoek naar de identiteit van de mannen. Ook wordt onderzocht waardoor de verdachten een nat pak hebben gehaald.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Venlo