Oplevering natuurproject Geleenbeek

De ontwikkeling van het stadsmoeras nabij Kasteel Hoensbroek is een van de vijftien projecten van Corio Glana. Afbeelding: Grontmij

Gemeente Voerendaal en het Waterschap Limburg nodigen inwoners en geïnteresseerden uit voor de oplevering van het natuurproject Corio Glana.

Corio-Glana is een markant herinrichtingsproject van de Geleenbeek. Het 20 kilometer lang traject van de beek loopt vanaf het brongebied in Benzenrade tot en met het in Geleen gelegen Absbroekbos. Vrijdagochtend 20 december geven landgoedeigenaar Huijts en projectleider Sam Fiers van Waterschap Limburg inzicht in de werkzaamheden die plaatsvonden om de beek en het omliggend gebied in te richten.

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Sittard-Geleen