Jong Ajax geeft Roda les in effectiviteit

Afbeelding: Pro Shots -Henk Korzelius

Roda JC heeft maandagavond geen resultaat kunnen boeken tegen Jong Ajax. Op bezoek in Amsterdam verloor de ploeg van Jean-Paul de Jong met 2-0. Roda is nu al zes wedstrijden op rij zonder overwinning.

De eindstand stond bij rust al op het scorebord.

Ekkelenkamp

Het grootste deel van de eerste helft bleef Roda nog aardig overeind op sportcomplex De Toekomst. Jong Ajax zocht wel de aanval, maar grote mogelijkheden bleven uit. Eén keer slalomde Kühn zich een weg richting het doel. Zijn schot werd gestopt door doelman Muyters. Roda was een paar maal dreigend via de omschakeling. Een schot van Croux zeilde net naast het doel. Net op het moment dat Roda dacht ongeschonden de rust te gaan halen, sloeg Jong Ajax tweemaal toe. In een tijdsbestek van vijf minuten prikte middenvelder Ekkelenkamp de bal tweemaal binnen.

Kansen

Na rust ging Roda nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Toch bleek wat dit seizoen al zo vaak het probleem was, Roda ook in Amsterdam weer parten te spelen. De ploeg kwam meermaals tot aardige combinaties en mogelijkheden, maar scoorde niet. De grootste kans was voor Alberg, die een schot van zeker twintig meter via de onderkant van de lat uit het doel zag stuiteren. Ook invaller Prtajin was dichtbij, maar zijn kopbal werd knap gekeerd door keeper Scherpen.

Vrijdagavond speelt Roda opnieuw tegen een beloftenploeg. Dan komt Jong AZ op bezoek in Kerkrade.

Luister hier naar een nieuwe aflevering van de voetbalpodcast van De Limburger:

Bedroevend seizoen MVV: er wilde zelfs niemand Beppie Kraft vervangen om het volkslied te zingen | Voetbalpodcast #36. Video: De Limburger

Door Jimmy Leenders

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen