Grote berg papier in brand bij recyclingbedrijf: blussen gaat uren duren

Afbeelding: AVLimburg

Bij Peeters Papierrecycling aan de Heydweg in Swalmen is dinsdagochtend brand uitgebroken.

Hulpdiensten rukten rond kwart voor elf met meerdere voertuigen uit voor een brand in een berg papier. Toen was het personeel van het papierrecyclingbedrijf al begonnen met blussen.

Ramen en deuren sluiten

Er is een NL-alert verstuurd naar bewoners in de omgeving van de brand. De brandweer adviseert mensen die last hebben van de rook, de ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Rook is altijd schadelijk, waarschuwt de brandweer.

De brandweer is bezig met het nablussen van het papier. Dit zal waarschijnlijk nog tot ver in de avond duren, meldt de brandweer. Tot die tijd is de Heydweg in beide richtingen afgesloten. Brandende en smeulende balen papier worden met heftrucks naar buiten gereden en verder afgeblust. Dit verloopt moeizaam en gaat gepaard met rookontwikkeling in de directe omgeving.

Het is nog onduidelijk of er iemand gewond is geraakt.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Roermond