Cursus ‘Sjriefwies van het Kirchröadsj’

Lei Heijenrath. Afbeelding: Gert Lammer

Gedurende zes avonden krijgen belangstellenden de beginselen geleerd van lezen en schrijven in het Kerkraads. Deze dialectcursus start donderdag 16 januari in HuB Bibliotheek Kerkrade aan het Martin Buberplein. Het aanvangstijdstip is telkens om 19.00 uur.

Op basis van de inschrijving ontvangen de deelnemers gedrukt lesmateriaal. Van de cursisten wordt verwacht dat zij een Limburgs dialect spreken en pen en papier of ipad meebrengen.

Dialectkenner

Docent is de Kerkradenaar Lei Heijenrath, neerlandicus en dialectkenner. Tijdens de cursus wordt ingegaan op het karakter van de Limburgse dialecten, de beginselen van de spelling en specifieke kenmerken van het Limburgs in het algemeen en het Kerkraads in het bijzonder. Na afloop zijn de deelnemers in staat schriftelijk te communiceren in het dialect. Ook voor wie een ander Limburgs dialect spreekt dan het Kerkraads is de cursus geschikt.

De kosten voor zes avonden bedragen 20 euro voor leden van de bieb en 30 euro voor niet- leden.

Aanmelding: info@bibliotheekkerkrade.nl of tel. 045 – 7630520.

Door Wil Wagenvoort

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →
Kerkrade