Curatoren: directie en commissarissen van V&D treft geen blaam voor het faillissement van het warenhuis

Het oude V&D-pand in Sittard. Afbeelding: Annemiek Mommers

De toenmalige directie en raad van commissarissen van V&D treft geen blaam voor het faillissement van de warenhuisketen. Dat concluderen curatoren in hun laatste verslag over het omvallen van de keten eind 2015.

Met het bankroet verdween in één klap een beeldbepalend merk uit de winkelstraten en raakten duizenden werknemers hun baan kwijt. Curatoren stelden een onderzoeksbureau aan om de teloorgang van V&D te onderzoeken. Op basis van dat onderzoek concluderen zij dat bestuurders van V&D juridisch niet aansprakelijk zijn voor de gevolgen van het faillissement.

Volgens het onderzoek leidde een samenloop van ongunstige interne en externe omstandigheden tot het bankroet. Zo werd de concurrentie van onlineverkopers steeds heviger. Intern speelde onder andere mee dat V&D jarenlang geen eenduidige strategie had door de vele wisselingen aan de bedrijfstop.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen