IJshockeyer Nick Verschuren met Oranje naar olympisch kwalificatietoernooi

Nick Verschuren. Afbeelding: Rob Oostwegel

Microz Eaters vaardigt met Nick Verschuren één speler af voor de Nederlandse selectie, die vanaf vrijdag in Barcelona begint aan het olympisch kwalificatietoernooi.

Eindhovenaar Verschuren keerde onlangs terug bij Eaters, nadat hij de Geleense ijshockeyclub eerder in het seizoen na een ruzie verliet.

Nederland speelt in Barcelona tegen gastland Spanje, Mexico en Taiwan. Oranje staat dit toernooi onder leiding van de 39-jarige Tsjech Bohuslav Subr. Bondscoach Doug Mason moet verstek laten gaan vanwege competitieverplichtingen van zijn club in Oostenrijk.

Directeur Theo van Gerwen van IJshockey Nederland: „De selectie is een mooie mix van spelers uit de Bene-League en de Oberliga. We missen wel wat jongens uit het buitenland en enkele geblesseerde spelers, maar met deze ploeg moeten we een goed resultaat kunnen neerzetten in Barcelona.”

Als Nederland komende week bovenaan eindigt in de groep, dan volgt begin februari een volgende kwalificatieronde in Slovenië, Kazachstan of Groot-Brittannië. Als Oranje ook daar wint, volgt een laatste horde in Slowakije, Letland of Noorwegen.

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen