Aanhoudende rookontwikkeling na brand bij recyclingbedrijf: zes woningen ontruimd

Afbeelding: AVLimburg

Zeker zes woningen zijn dinsdagavond ontruimd na de brand bij Peeters Papierrecycling aan de Heydweg in Swalmen.

Vanwege de aanhoudende rookontwikkeling en gemeten waardes van de brandweer in de woningen is besloten om zes woningen aan de Veestraat te ontruimen, meldt Veiligheidsregio Limburg-Noord. Het gaat om totaal achttien personen. De gedupeerden worden in een sportcentrum aan de Peelveldlaan opgevangen. De brandweer denkt nog uren bezig te zijn met het bestrijden van de smeulende vuurhaard. Als de bewoners in de nacht van dinsdag op woensdag niet terug kunnen, regelt de gemeente onderdak voor hen.

Lees ook: Grote berg papier in brand bij recyclingbedrijf: blussen gaat uren duren

Hulpdiensten rukten rond kwart voor elf met meerdere voertuigen uit voor een brand in een berg papier. Toen was het personeel van het papierrecyclingbedrijf al begonnen met blussen.

Er werd een NL-alert verstuurd naar bewoners in de omgeving van de brand. De brandweer adviseerde mensen die last hebben van de rook, de ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Door redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Roermond