Herrie tussen twee topkoks over gebreken toprestaurant Beluga

De nieuwe topkok van restaurant Beluga in Maastricht, Servais Tielman, spant een rechtszaak aan tegen voormalig eigenaar Hans van Wolde. Afbeelding: Harry Heuts

De nieuwe topkok van restaurant Beluga in Maastricht, Servais Tielman, spant een rechtszaak aan tegen voormalig eigenaar Hans van Wolde. Het restaurant zou kampen met technische mankementen.

Zo zijn waterleidingen gesprongen, waardoor de keuken waterschade heeft opgelopen, en valt regelmatig de stroom uit, zegt Tielman tegen 1Limburg. Hij stelt dat Van Wolde bij de verkoop van Beluga, een jaar geleden, op de hoogte was van die gebreken. Vier deskundigen hebben naar de mankementen gekeken, aldus Tielman, en ze beweren allemaal dat die vóór de overname bij Van Wolde bekend moeten zijn geweest. Het herstel kost volgens de topkok zeker enkele tonnen, en het restaurant moet tien weken dicht.

Lees ook: Chef-kok Servais Tielman van Beluga: 17 uur werken per dag voor een nieuwe ster

‘Kok, geen installateur’

Van Wolde zegt niets te weten van verborgen gebreken. „Ik ben een kok, geen installateur. Waarom is hij niet gewoon naar me toe gekomen? Voor dit soort zaken ben je gewoon verzekerd.” Hij roept Tielman op de lucht te klaren: „Laten we zorgen dat die dure advocaten niet nodig zijn.”

Tielman stoort zich verder aan tijdelijk restaurant De Brute Tafel van Van Wolde in het AINSI-gebouw aan de andere kant van de Maas. Van Wolde betwist dat er sprake is van concurrentie.

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen