Video: Schip ramt Sint Servaasbrug Maastricht: één gewonde

Een vrachtschip is woensdagmiddag tegen de Sint Servaasbrug in Maastricht gevaren. Daarbij raakte een bemanningslid gewond.

De stuurhut van het schip raakte door de botsing zwaar beschadigd, laat de politie weten. Het is onduidelijk hoe de botsing kon gebeuren.

Het schip ligt inmiddels verderop langs de kade bij het Landbouwbelang.

De brug is, na onderzoek, vrijgegeven en wordt weer normaal bediend. De lichte schade aan de brug wordt spoedig hersteld en heeft geen gevolgen voor de scheepvaart en het verkeer over de brug.

Video: Schip ramt Sint Servaasbrug Maastricht: één gewonde
Het schip liep forse schade op aan de stuurhut Foto: Track’88

Geen hinder

Hoe het met de gewonde gaat is niet duidelijk.

De brug wordt alleen gebruikt door voetgangers en fietsers en die kunnen er nog gebruik van maken. Ook de scheepvaart ondervindt geen hinder van de botsing.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen