Uitbraak norovirus Zuyderland Heerlen en Geleen: afdeling West 52 weer open

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Afdeling West 52 van Zuyderland Medisch Centrum in Geleen is niet langer gesloten vanwege de uitbraak van het norovirus.

Voor twee afdelingen in Heerlen, 8 en 11, geldt wel nog een tijdelijke opnamestop. Het norovirus brak dinsdag uit in Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen en Geleen. Afdeling West 52 in Geleen was dinsdag ook dicht, maar is sinds woensdag weer open.

Lees ook: Afdelingen Zuyderland Geleen en Heerlen dicht door norovirus

De opnamestop op deze afdelingen heeft geen gevolgen voor de spoedstroom. Wel zijn er afgelopen week enkele planbare operaties afgezegd en opnieuw gepland. Zuyderland heeft extra hygiëne- en isolatiemaatregelen genomen om de uitbraak te bestrijden. Het norovirus is een zeer besmettelijk virus dat ‘buikgriep’ veroorzaakt.

Door redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen