Gennepse verenigingsman benoemd tot Ridder

In zaal Pica Mare was vrijdagavond veel aandacht voor de sporters uit de gemeente Gennep. Voordat zij tijdens het Sportgala gehuldigd werden, stond Gennepenaar Herman Franken in de schijnwerpers. De vrijwilliger die al decennia in het verenigingsleven actief is, werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De Ridder is onder andere vrijwilliger bij volleybalvereniging Flamingo’s ‘56 in Gennep. Hij was 15 jaar scheidsrechter, coach, trainer, lid van diverse commissies, voorzitter en secretaris. Ook was hij voorzitter van het jaarlijkse Flamingo’ volleybaltoernooi in het Hemelvaartsweekend. Herman Franken was 25 jaar (1978-2003) actief voor Stichting Jong Nederland Gennep en Jong Nederland. Hij was drie jaar voorzitter van Jong Nederland Gennep en tien jaar bestuurslid en penningmeester van Jong Nederland Limburg.

Stichting Fast

Herman Franken is vanaf 2016 bestuurslid en medeoprichter van de Stichting Fast, het samenwerkingsverband tussen de volleybalverenigingen Flamingo’s uit Gennep en Activia uit Sint Anthonis samenwerken. Het dames volleybalteam komt sinds 2016 uit in de Eredivisie. Doel van deze samenwerking is het faciliteren, in stand houden en bevorderen van de regionale volleybalsport.

Door Jos Gröniger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Gennep