Boze toeslagvader doet aangifte tegen fiscus

Een man die tijdens het debat over de toeslagenaffaire in een woede-uitbarsting uithaalde naar staatssecretaris Menno Snel, heeft aangifte gedaan tegen de Belastingdienst. Dat zegt zijn advocaat Vasco Groeneveld tegen De Telegraaf.

„Mijn leven is door de Belastingdienst compleet verwoest”, vertelt Roger Derikx. Maandag deed hij aangifte tegen de fiscus. „Zij hebben mijn leven kapotgemaakt, door nooit in gesprek te gaan.”

Lees ook: Slachtoffers toeslagenaffaire krijgen zwartgelakte dossiers

Een kleine vijftien jaar geleden werd Derikx plotseling aangemerkt als fraudeur en hij moest in korte tijd tienduizenden euro’s kinderopvangtoeslag terugbetalen. Omdat bovendien zijn huurtoeslag werd stopgezet, groeide de schuldenlast mede door een stapeling van boetes tot ruim 70.000 euro.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen