Ongeluk tijdens achtervolging van gestolen auto door politie: A73 afgesloten

De snelweg A73 is donderdagavond bij Tegelen in noordelijke richting afgesloten na een ongeluk met twee auto’s. Een van de voertuigen werd achtervolgd door de Duitse politie, omdat deze gestolen was.

De autodief kwam op de A73 in botsing met de wagen die ervoor reed. Hij is na de aanrijding met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en aangehouden. Bij controle bleek dat de man onder invloed van alcohol was. De aangereden bestuurder kwam met de schrik vrij. Hij liep geen verwondingen op.

Gestolen auto

De botsing gebeurde omstreeks kwart over acht ter hoogte van knooppunt Tiglia. De achtervolging van de gestolen auto begon al in Duitsland op de A61 richting Kaldenkerken, waar meerdere politiepatrouilles tevergeefs trachtten om de autodief tot stoppen te dwingen. De op de vlucht zijnde bestuurder negeerde alle stoptekens.

De gestolen auto was eigendom van een 69-jarige Duitser. Hij zag dat zijn wagen door een vreemde persoon werd meegenomen. Aanvankelijk zette de gedupeerde eigenaar zelf de achtervolging in, maar alarmeerde vervolgens de politie.

Ongeluk tijdens achtervolging van gestolen auto door politie: A73 afgesloten
Foto: AV Limburg

De snelweg bleef tussen Belfeld en Venlo-Zuid enkele uren afgesloten vanwege politie onderzoek. Dat had een flinke file tot gevolg. Een suikerpatiënt moest uit de file worden gehaald zodat deze kon worden geholpen.

Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie in Limburg

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Venlo