Brand Meester elfde voorstelling Revue Gennep

De verschillende eerdere edities passeerden de revue bij de presentatie. Afbeelding: Jos Gröniger

Het schrijverscollectief heeft zich onlangs bekendgemaakt, deze week lichtte het bestuur van Stichting Revue Gennep de tip van de sluier een stuk verder op. In Hotel De Kroon in Gennep werden de plannen voor de volgende revue gepresenteerd. In juni 2023, een eeuw na de eerste revue in de Niersstad, wordt de twaalfde editie met de titel Brand Meester gehouden. Het stichtingsbestuur heeft de Markt in Gennep als gewenste locatie.

De organisatie voegde bij de presentatie toe dat de locatie in de openlucht ‘een uitdaging’ is. ,,We hebben de buurt onlangs geïnformeerd over onze ideeën”, doelde voorzitter Magiel Hagemann op de gegronde bezwaren die omwonenden van de Markt uitten tegen de voller rakende evenementenagenda in hartje Gennep. Tijdens de presentatie, die niet helemaal toevallig in De Kroon plaatsvond, vertelden de schrijvers (Maarten Daniëls, Linda Salden en Twan Maassen) en het bestuur over verleden en heden van de Revue Gennep. De eerste van de tien edities werd gehouden in 1923. Tot en met 1948 werden zes verschillende revuevoorstellingen gepresenteerd. In 1999 werd de draad weer opgepakt. ,,Niet met het doel er een frequent terugkerend fenomeen van te maken”, vertelde een ex-bestuurslid. Toch werd de Revue Gennep met regelmaat opgevoerd. Met tussenpauzes van vijf, zes jaar vonden sindsdien drie volgende edities plaats. De elfde editie vindt in 2023 plaats. Het verhaal speelt zich af in en rond een hotel dat ten prooi valt aan de vlammen van een brand met grote impact. ,,Het wordt een ‘who done it’ verhaal, dat zich afspeelt in 1988”, verklapt Maarten Daniëls. ,,Het wordt een voorstelling met bestaande en nieuwe muziek. Kijk naar de gekozen revuespreuk ‘Zoveel te doen, er is nog zoveel te doen’. Het kan zo maar zijn dat muziek van Toontje Lager gebruikt wordt.”

Het stichtingsbestuur hoopt na de jaarwisseling de regisseur te kunnen presenteren. Het productieteam gaat in het najaar van 2020 aan de slag. Acteurs moeten nog even geduld betrachten. Zij komen een jaar later in beeld.

Door Jos Gröniger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Gennep