Kindcentrum Sint Odiliënberg met onthulling nieuw logo officieel in gebruik genomen

Directeur André von Berg en de wethouders Eugenie Cuijpers en Jan Smits (v.l.n.r.) onthulden vrijdagmorgen het nieuwe logo. Afbeelding: Pim Ermers

Met de onthulling van het nieuwe logo is vrijdagmorgen het nieuwe Kindcentrum Sint Odiliënberg officieel in gebruik genomen. In het gebouw zijn naast basisschool ’t Kempke ook Leef Kind, PSW Junior en LOGOS gevestigd.

De 220 leerlingen en leerkrachten van basisschool ’t Kempke zijn deze week terug verhuisd naar de Pastoor Ceijssensstraat in Sint Odiliënberg. Ook Leef Kind, PSW Junior en logopediepraktijk LOGOS verhuisden mee. Na een grondige verbouwing is het gebouw nu klaar. Vrijdagmorgen was er een feestelijke opening en werd in aanwezigheid van de wethouders Eugenie Cuijpers en Jan Smits de nieuwe naam onthuld: Kindcentrum Sint Odiliënberg. De wethouders hadden als cadeau voor alle groepen een vogelhuisje meegebracht.

Verbouwing

Precies 365 dagen duurde de vernieuwbouw van het gebouw aan de Pastoor Ceijssensstraat. In die periode waren de vier organisaties gezamenlijk ondergebracht in Het Brombemke aan de Schaapsweg. Het nieuwe gebouw is overzichtelijk en alle ruimtes kunnen met elkaar worden verbonden. De buitenruimte is deels ingericht als natuurspeelplaats met alleen natuurlijke materialen en een waterontdekhoek. Bij het ontwerp zijn de gebruikers van het gebouw en omwonenden betrokken. Hun ideeën en wensen over verkeer, parkeren, veiligheid, privacy, duurzaamheid en uitstraling zijn in het ontwerp verwerkt.

Frisse School

Het nieuwe Kindcentrum is een Frisse School. Dat betekent volgens directeur André von Berg dat het energieverbruik laag is en er een gezond binnenklimaat heerst. Daarbij gaat het om de kwaliteit van de lucht, de temperatuur, het comfort, licht en geluid. In het nieuwe gebouw wordt geen gas meer gebruikt, maar gebruikgemaakt van warmtepompen.

Door Rob van Deurzen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Roerdalen