Ruim een miljoen euro aan subsidies voor mkb-projecten

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken heeft besloten twee Limburgse mkb-projecten gezamenlijk ruim een miljoen euro subsidie toe te kennen. Afbeelding: EPA

Twee Limburgse projecten krijgen in het kader van een stimuleringsregeling voor het mkb gezamenlijk ruim een miljoen euro subsidie van de rijksoverheid.

Eén project is van MKB-Limburg, Zuyd Hogeschool en Maastricht University waarbij specifiek familiebedrijven worden gestimuleerd. Het tweede project is een brede samenwerking tussen Zuid-Limburgse gemeenten, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen die erop gericht is om de innovatiekracht van Limburgse mkb-bedrijven te stimuleren. Onderdeel daarvan is het opzetten van een nieuw leertraject voor vakmensen die actief zijn in de productie/montage. Daarnaast wordt bekeken hoe de ondersteuningsregelingen die er zijn voor mkb-bedrijven overzichtelijker kunnen worden gepresenteerd voor de bedrijven.

In totaal heeft het ministerie van Economische Zaken aan negen zogeheten mkb-deals subsidie gegeven. Gedeputeerde Joost van den Akker zegt dat dit een ‘geweldige impuls’ is voor het Limburgse mkb.

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen