‘Kerstmis is meer dan cadeautjes uitpakken’

Juf Bianca en Florence tijdens de repetities voor de kerstmusical ‘Een herberg is geen plaats voor hen’. Afbeelding: De Limburger

Op basisschool Klavertje Vier in Eys werkt juf Bianca Verheesen met alle 78 leerlingen aan een eigen kerst­musical. Florence Souren (10) uit groep 7 is Maria.

Weten kinderen van tien, elf jaar nog wel wat kerstmis inhoudt? Lekker eten, warme chocomel, cadeautjes uitpakken? Of is het méér?

Florence: „We pakken inderdaad cadeautjes uit. Maar daar gaat het niet om. Het leuke aan Kerstmis is voor mij de gezelligheid, het samenzijn met de hele familie.”

Andere scholen voeren elk jaar een schoolverlaters­musical op.

Juf Bianca: „Dat doen wij ook. Aan het einde van het schooljaar. Maar die is voor de leerlingen uit groep 8. Ik vind het leuk om in de kersttijd een musical op te voeren met de hele school, van groep 8 tot en met de kleuters. Omdat de kinderen van groep 8 straks al die eindmusical hebben, zijn alle sprekende rollen in dit stuk voor leerlingen uit groep 7. De andere kinderen zingen, dansen, maken muziek. Op die manier kun je laten zien dat klein inderdaad krachtig is, zoals wij altijd beweren.”

Florence speelt niet alleen Maria, maar zingt ook nog een liedje. Solo. Is dat niet eng?

Florence: „Ik ben wel wat nerveus. Maar op de repetities gaat het goed.”

Bij Maria hoort ook een Jozef. Is het een leuke Jozef geworden?

Florence: ,,Ja… Hi hi hi.”

De kerstmusical wordt woensdag en donderdag opgevoerd in de gymzaal.

Door René Willems

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Gulpen-Wittem